Velkommen til KROKEN Østfold

Kontakt Kroken Østfold

36B599BB-DC5B-4B18-996E-0D0EB8205E70.jpeg
Magnus Westin
Kundemottaker 
Frode-kopi-1.jpg
Frode Malmo- Martinsen
Salg - Markedsføring 
Stig-Helge-Rodal-ny.jpg
Stig Rodal
Selger 
Bilde-Kristin-Svee-Osufsen.jpeg
Kristin Svee Osufsen
Butikkansvarlig  
Bilde-Atle-Kristoffersen.jpeg
Atle Kristoffersen
Daglig leder 
Bilde-Glenn-Moerch-Grimsroed.jpeg
Glenn Mørch Grimsrød
Klargjører/mekaniker 
Bilde-Ronny-Andre-Braend.jpeg
Ronny Andre Brænd
Klargjører/mekaniker 
ola.jpg
Ola Wirum
Selger 

Kontakt Kroken

Kontakt Kroken Bodø

Vidar Johansen
Selger 
Mary-Ann.jpg
Mary Ann Olsen
Butikk 
Torben.jpg
Torben Hanssen
Daglig leder 
Ernst.jpg
Ernst Rolf Storeide
Kundemottak 
Kato.jpg
Kato Nilsen
Reklamasjon / ettermarked 
Hjalmar.jpg
Hjalmar Fredriksen
Salgssjef 
Torgeir.jpg
Torgeir Vikmark-Lunga
Verksmester 

Kontakt Kroken Brumunddal

Hoeisveen_Svein-Wold-Hansen_1280x1280px.png
Svein Wold Hansen
Avdelingsleder 
Hege-Monica-Dalsheim.jpg
Hege Monica Dalsheim
Butikkselger/ Delebestilling 
Hoeisveen_Terje-Solstad_1280x1280px.png
Terje Solstad
Ettermarked 
Hoeisveen_Morte-Enzell_1280x1280px.png
Morten Haugli Engzell
Salgssjef 
Hoeisveen_Elena_1280x1280px.png
Eline Surnflødt
Selger 
nyansatt-Hoeisveen.jpg
Morten Rønningen
Servicesjef 

Kontakt Kroken Kingsrød

Hans-Erik-Kingsroed-Daglig-leder-Selger.jpg
Hans Erik Kingsrød
Daglig leder 
Gry-Olsen-Kontor-Butikk.jpg
Gry Olsen
Kontor/butikk/salg 

Kontakt Kroken Kristiansand

Kenneth.jpg
Kenneth Nordhelle
Delelager 
Marit2.jpg
Marit Jensen
Butikkansvarlig 
Rene2.jpg
Renè Jensen
Daglig leder 
Mona.jpg
Mona Tverå
Kundemottaker 
Erik.jpg
Erik Dåsnes
Selger 
Haavard.jpg
Håvard Nuland
Selger 
Manfred.jpg
Manfred Krause
Verksmester 

Kontakt Kroken Oslo

Bilde-av-Henrik.jpg
Henrik Mengaaen
Servicesjef 
Eli.jpg
Eli Evensen
Butikk 
Rolf-Kanstad_crop_ny.jpg
Rolf Kanstad
Daglig leder 
Tommy-ostli.png
Tommy Østli
Selger og coach 
Tommy.jpg
Tommy Evensen Bakke
Senior selger 

Kontakt Kroken Ålesund

DSC06500.JPG
Terje Giske
Avdelingsleder 
DSC06497.JPG
Vidar Hoff
Selger 
DSC05964.JPG
Lars Bigton
Selger 
DSC05978.JPG
Patricia Cooper Stafseth
Salgskoordinator 
lesund-Caravan_ansatte_BJARNE_cropped.jpg
Bjarne Eide
Kundemottak 
DSC05966.JPG
Maiken Arntsen
Butikkansvarlig 

Kontakt Kroken Åndalsnes

Svein-Erik-Graaberg.jpg
Svein Erik Gråberg
Daglig leder 
Esben-Flaa.jpg
Esben Flaa
Salgssjef 
Eivind-Bale.jpg
Eivind Bale
Servicesjef 
Paal-Richard-Graaberg.jpg
Pål Richard Gråberg
Butikkansvarlig 
Cato-Hagen.jpg
Cato Hagen
Selger 
Marita-Valseth-Hoel.jpg
Marita Valseth Hoel
Salgssekretær 

Send oss dine spørsmål

Chat via Facebook

Eventyrerne Cecilie Skog og Aleksander Gamme har funnet frihetsfølelsen i en bobil. To barn ingen hindring!

Nye eventyr på hjul

Fra ekstreme skiturer og verdens høyeste fjelltopper til familieturer med bobil, er overgangen brå. Kan det virkelig gå? - Bobil er ypperlig hvis du liker folk, frihet og friluftsliv, sier Cecilie Skog.

Aleksander Gamme og Cecilie Skog. De er berømt for sine liv på reise, og navnene gir assosiasjoner til lange skiturer i Arktis og klatring i høye fjell. Cecilie Skog ble første kvinne til å nå The Seven summits, som er å bestige de høyeste fjellene i alle fem verdensdeler, samt Sydpolen og Nordpolen. Aleksander Gamme blir gjerne kalt en variert eventyrer, som både takker ja til å gå verdens lengste skitur og til en padletur i badekar. Han ble "verdensberømt" på YouTube for gleden han viste da han fant igjen en pose Cheese Doodles blant forsyningene, som han selv hadde gravd ned, på en av sine ekspedisjoner. TV har det også blitt en del av. I fjor var han aktuell med TV-seriene "Oppdrag Nansen", "Ekspedisjon Dronning Maud Land" og "Familiefryd".

Plutselig tobarnsforeldre
I 2014 ble Aleksander Gamme og Cecilie Skog et par. Dette skjedde under innspillingen av NRK-serien Drømmeturen, som de var programledere for. Året etter ble de foreldre for første gang, og i fjor kom jente nummer to. 
Da de to eventyrerne plutselig ble innhentet av familielivet, ville de gjøre det minst mulig A4. Spørsmålet ble om det var mulig å kombinere det frie reiselivet med den nye livssituasjonen. 
Relaterte produkter
Cecilie Skog og Aleksander Gamme bytta ut seilbåten med bobil da de ble foreldre. (Foto: NRK)
Solgte seilbåten
Som nybakte foreldre prøvde de seg som sjøfolk i Middelhavet om bord i seilbåten Fryd, og kom seg også ned til Kanariøyene. Sjøsyken og behov for å være nærmere sivilisasjonen med et lite barn, gjorde imidlertid at seilbåten ble solgt i fjor. I NRK-serien "Familiefryd" fulgte vi den lille familien på tur, og etter mye mekking, kvalme og bølger, er følgende scene det siste vi ser: de tidligere rederne reiser avgårde i en Bürstner Nexxo bobil.
- For meg var det veldig logisk at bobil var en bra ting. Sammenlignet med seilbåt, så er det enklere. Det er mye, mye mindre vedlikehold, man blir ikke sjøsyk, og man kan ha bobilen i oppkjørselen og bruke den når man vil, sier Aleksander Gamme.
Bobil er ypperlig for å nyte det kortreiste friluftslivet. Man trenger ikke reise så langt med bobil, mener Cecilie Skog.
Bobilsesongen slukker sorgen
Seilbåten var først og fremst Cecilie Skog sin store drøm. Ekspedisjonskvinnen fra Ålesund hadde drømt om en knarr lenge før seilbåten Fryd var ferdig. Av og til tenker hun tilbake på drømmen som brast.
- Jeg tok meg i å sørge over seilbåten her om dagen, faktisk. Men det er nok fordi at bobilsesongen ikke helt har startet ennå. Når bobilen er på veien, forsvinner den sorgen. Selv om jeg var litt kritisk i utgangspunktet, har jeg fått veldig god erfaring med bobillivet. Jeg synes bobilen gir oss muligheter vi ikke får på andre måter, sier Cecilie. 
 
Enkelt å være spontan
Aleksander Gamme medgir at han vært litt mer pådriver i bobilverdenen. 
- Jeg er litt den rasjonelle i denne familien, og for meg var det veldig logisk at bobil var en bra ting. Sammenlignet med seilbåt, så er det enklere. Det er mye, mye mindre vedlikehold, man blir ikke sjøsyk, og man kan ha bobilen i oppkjørselen og bruke den når man vil. Seilbåten hadde vi jo parkert nede ved Middelhavet. Dette er enkel luksus med frihetsfølelse som jeg liker. Hvis bobilen er rigga til, er det bare å reise. Man slipper å planlegge, sier Aleksander.
Mange fordeler
Både Cecilie og Aleksander har tatt utvidet førerkort for å kunne kjøre bobilen, ettersom den – en Bürstner Nexxo - er over 3500 kg. 
 
- Jeg har ikke prøvd å lukeparkere ennå, men den er overraskende fin å kjøre. Og man får godt overblikk. Jeg føler meg som en konge på veien, sier Cecilie, som forteller at den lille familien var på tur i omtrent en måned i fjor, og at det er kvalitetstid for henne. 
- Det er mange fordeler med bobil. Man slipper å drasse med seg alt på flyplasser. Her er det plass til skateboard, surfebrett, sykler etc. Vi har eget kjøleskap og egen seng. Vi kan stoppe hvor som helst, og er ingen belastning for andre. Samtidig kan man ikke pakke med seg alt mulig, derfor lever man det enkle livet og klarer seg med det man har. Det er en frihet i det også, mener Cecilie.
 
Testtur må til
Aleksander forteller at de innledet sesongen i fjor med å ta en testtur – da med ett barn.
- Første dag gikk turen fra Oslo til Asker (!), og der ble vi et par dager. Vi parkerte i oppkjørselen til noen gode venner, og de skjønte nok at slike bobilfolk kan være vanskelig å bli kvitt, ler Aleksander. 
- Fra Asker fortsatte vi oppover Hallingdalen. Vi la ut bilde på Instagram, og spurte om noen hadde tips til ting vi kunne finne på. Vi fikk massevis av svar, og var både hos Hønehanne og i Bjørneparken i Flå på grunn av tipsene. Vi kjørte så over Valdresflya til Lom, og vi fikk gått på ski og med pulk. Vi var oppom Rasletind, som var en fin topp. I år har vi ett barn til, så vi må nok starte med en testtur i år også, tror eventyreren.
I bobilen får vi plass til både ski, pulk og annet utstyr. Og vi trenger ikke bekymre oss for lange køer ved innsjekking om vi skal på tur. Enkelt, mener Cecilie Skog og Aleksander Gamme.
Erfaringer
Etter å ha brukt bobil i en sesong, har de to fått erfaring. Selv om de ikke har vært på verdens lengste bobiltur, har de lært ett og annet. 
- Med en unge om bord er det ikke et mål å kjøre så langt om gangen. Jeg husker en episode fra i fjor: Etter at ho (datteren) hadde sovna kjørte vi et lengre stykke. Etter at jeg hadde parkert, pussa jeg tenna og plutselig lå jeg i senga med en god bok. Da husker jeg at jeg tenkte: dette gikk da fryktelig fort? Hvis vi sammenligner med å sjekke inn på hotell, bære inn bagasje etc etc, så er dette veldig greit!

Lite å passe på
Rent praktisk er erfaringene også gode – det er overkommelige saker man må passe på som bobileier. 
- Det er faktisk veldig enkelt, altså. Jeg er mer en tekno- enn en mekkemann, og det er uhorvelig lite å holde styr på i en bobil sammenlignet med en seilbåt. Jeg husker også jeg tenkte at bilen var overraskende drivstoffgjerrig. Den bruker under en liter på mila. En annen erfaring, er at jeg fant ut at det er veldig deilig med gulvvarme i bobilen. Det er å anbefale, sier Aleksander.
Med barn i huset, må Cecilie Skog og Aleksander Gamme velge andre typer turer enn tidligere. Kortreist har blitt viktigere.
Nybegynnertips
Det er imidlertid noe det er lurt å passe på, ifølge eventyreren: 
- Man bør ha kontroll på strømnivået, men det er det enkelt og -elementært å ha oversikt over. Det handler mye om å plugge inn strøm når man parkerer – eller koble inn landstrøm, som det heter. Et annet tips er å følge med på kalenderen og gradestokken. Hos oss ble det nemlig minusgrader før vi fikk tømt de siste røra, så jeg stod der en natt med hårføner og vifte under bobilen for å tine opp og tømme siste rest. 

Klar for ny testtur
Familien Skog/Gamme har begynt å prate om neste bobiltur, men den er ikke planlagt. 
- Vi håper å bruke bobilen mer i sommer enn i fjor. Når våren kommer skikkelig – når veiene er bare og Valdresflya er åpen, da kommer vi. Vi får ta en testtur og komme i gang i begynnelsen av mai. Kanskje det blir Asker i år også, eller kanskje vi kjører helt til Kløfta, tipper Aleksander.

Det nære friluftslivet
- I fjor bodde vi en del i oppkjørslene til folk. Man trenger ikke dra så langt med bobil, sier makker Cecilie. - Med bobil kommer man tett på alt og kan nyte det nære friluftslivet. Man møter folk på en annen måte også. Dette gir frihet. Jeg liker frihet og friluftsliv og jeg liker folk.
 
Følg eventyrerne på nye bobilturer på Instagram:
@aleksandergamme 
@skogcecilie
Aktuelt

Bestill verkstedtime og deler